Lisansüstü Öğrenci Köyü Yaşam ve Çalışma Birimi Başvuru Sistemi
- 1 Ocak 2024-31 Aralık 2024 tarihleri arasında ve İYTE kurumsal kimliği altında gerçekleştirmiş olduğunuz başarı ölçütlerinizi esas alarak formu doldurmanız,
- Başarı ölçütlerinize ilişkin beyanlarınızı destekleyici tüm belgeleri başvuru formuna eklemeniz,
- Dijital formu başarıyla doldurup, iletmeniz gerekmektedir.
1. Kısaltmalar
- SCI-Expanded: Science Citation Index-Expanded
- SCI: Science Citation Index
- SSCI: Social Sciences Citation Index
- AHCI: Art and Humanities Index
- ULAKBiM: Ulusal Akademik Ağ ve Bilgi Merkezi
- AB Çerçeve Programları: AB tarafından, üye ve aday ülkelerin çeşitli alanlardaki ulusal politika ve uygulamalarının birbirine yakınlaştırılması amacıyla oluşturulan Topluluk Programlarından birisidir.
- DOI (Digital Object Identifier): Dijital Nesne Tanımlayıcı
2. Tanımlar
Başlıca Yazar: Aşağıda belirtilen durumlarda lisansüstü öğrencisi ilgili yayının başlıca yazarı olarak tanımlanır.
a) Tek yazarlı makale
b) Makalenin yazarlarından ilk sırada yer alan yazar
c) Danışmanlığını yaptığı lisansüstü öğrenci(ler) ile birlikte yazılmış makale (aynı makalede birden fazla öğrenci ve ikinci danışman da yer alabilir).
Tek yazarlı çalışmalarda lisansüstü öğrencisi tam puan alır. Başlıca yazarın belirtildiği hallerde iki yazarlı eserlerde başlıca yazar tam puanın 0,8' ini, ikinci yazar 0,5’ini alır. Üç ve daha fazla yazarlı başlıca yazarın belirtildiği eserlerde ise, başlıca yazar toplam puanın yarısını alır, diğer yazarlar ise diğer yarısını eşit paylaşır. Başlıca yazarın belirtilmediği iki veya daha fazla yazarlı makalelerde her bir yazar için toplam puan yazar sayısına bölünür.
Ulusal Hakemli Dergi: Editörü ve en az beş değişik üniversitenin öğretim üyelerinden oluşmuş danışmanlar kurulu olan, sunulan bilimsel/sanatsal özgün araştırma makaleleri bağımsız hakem değerlendirme sürecinden geçirerek yayımlayan ve son beş yılda düzenli olarak basılıp dağıtımı yapılmış veya web tabanlı dergiler için son beş yılda düzenli olarak yayınlanmış, üniversite kütüphanelerinden veya internet ortamından erişilebilen dergilerdir (UAK).
Uluslararası Hakemli Dergi: Uluslararası hakemli dergi, bir editörü ya da editör kurulu olan, dünyanın farklı ülke ve üniversitelerini temsil eden ve araştırmalarıyla alanında saygınlık kazanmış araştırmacı ya da öğretim üyelerinden oluşan bilim ya da danışma kuruluna sahip olan ve bilimsel araştırmaların sonuçlarını yayımlamayı hedefleyen süreli bir dergilerdir.
Tanınmış Ulusal Yayınevi: En az beş yıl ulusal düzeyde düzenli faaliyet yürüten, yayınları Türkiye'deki üniversite kütüphanelerinde kataloglanan ve daha önce aynı alanda farklı yazarlara ait en az 20 kitap yayımlamış yayınevi.
Tanınmış Uluslararası Yayınevi: En az beş yıl uluslararası düzeyde düzenli faaliyet yürüten, yayımladığı kitaplar dünyanın bilinen üniversitelerinin kataloglarında yer alan ve aynı alanda farklı yazarlara ait en az 20 kitap yayımlamış olan yayınevi.
Uluslararası Bilimsel Toplantı: Konuşmacıların en az %40'ının toplantının düzenlendiği ülke dışındaki bilim insanlarından oluştuğu bilimsel toplantı.
Ulusal Bilimsel Toplantı: Ulusal düzeyde farklı kurumlarda çalışan araştırmacı veya bilim insanlarının özgün görüş veya bulgularını paylaştıkları, sunum özetlerinin bilimsel ön incelemeden geçirilerek kabul edildiği toplantı.
Yayımlanmış Makale: Alanında bilime katkı sağlamış olmak şartıyla özgün kâğıt veya elektronik ortamda yayımlanmış veya yayımlanmak üzere DOI numarası almış makale.
Uluslararası Patent: Uluslararası araştırma ofisleri tarafından (PCT -Patent Cooperation Treaty) buluşun yeni ve buluş basamağı içerdiğine dair araştırma raporu alınmış patent başvurusu.
Ulusal Patent: Türk Patent Enstitüsü tarafından buluşun yeni ve buluş basamağı içerdiğine dair araştırma raporu alınmış patent başvurusu.
3. Mimarlık, Planlama ve Tasarım Temel Alanı için Alan Endeksleri
Üniversitelerarası Kurul tarafından “Mimarlık, Planlama ve Tasarım Temel Alanı” için belirlenen temel alan endeksi kullanılır.